Van een zoetwater aquarium een zeewater aquarium maken

De overgang van een zoetwater aquarium naar een zeewater aquarium:

Heeft u wel eens overwogen om van uw zoetwater aquarium een zeewater aquarium te maken? Reken af met alle vooroordelen en laat u bij ons goed informeren hoe mooi en makkelijk een zeewater aquarium is.

U kunt uw zoetwater aquarium met een paar kleine aanpassingen geschikt maken voor zoutwater. Door de aanschaf van een eiwitafschuimer, stromingspompen, nieuwe lampen, (levend) steen en natuurlijk zeewater kunt u gaan genieten van uw eigen koraalrif. Het mooiste is als er al een overloop in uw aquarium zit, dan kunt u de eiwitafschuimer in uw sump plaatsen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u een eiwitafschuimer ook in uw aquarium hangen. Deze is alleen altijd zichtbaar.

In de praktijk is het houden van een zoutwater aquarium makkelijker en minder onderhoudsgevoelig dan een zoetwater aquarium. De koralen en vissen hebben een langere levensverwachting dan de meeste zoetwatervissen. Dit komt voornamelijk doordat bij zoutwater een andere manier van filtering toegepast wordt. Met een eiwitafschuimer wordt via de eiwitten de ontlasting uit het water gefilterd, waardoor er bijna tot helemaal geen algen kunnen groeien, ook al staat het aquarium midden in het zonlicht.

Doordat stromingspompen in een zeeaquarium worden geplaatst creëer je een dynamisch aquarium. De vissen zijn natuurgetrouw gewend aan stroming en de koralen krijgen hierdoor meer voeding. De koralen hebben wel een bepaald lichtspectrum nodig wat uw huidige lampen zeer waarschijnlijk niet zullen hebben. Om deze reden wordt aangeraden om nieuwe lampen te kopen, zodat u zeker weet dat de koralen genoeg en het juiste licht krijgen.

In het Menu van de website staat “Informatie” hier vind u meerdere pagina’s met informatie over het houden van een zeeaquarium. Met deze informatie kunt u zich inlezen wat er zoal bij komt kijken om een zeewater aquarium succesvol te houden.

Picasso Aquarium in Aalsmeerderbrug is al meer dan 15 jaar het adres voor al uw zeewater aquarium producten. Aquariums kunnen wij op maat laten maken en door zelf vissen en koralen te importeren kunnen wij scherpe prijzen aan u aan aanbieden.

Picasso is gevestigd in Aalsmeerderbrug, tussen Schiphol en de Studio’s van Aalsmeer. De winkel is van woensdag t/m vrijdag van 11:00 – 18:00 uur geopend en zaterdag van 11:00 – 17:00 uur. De koffie staat altijd voor u klaar en wij helpen u graag verder met uw vragen en/of ideeën.