Natuurlijk zeewater

Natuurlijk zeewater

Verrijkt natuurlijk zeewater

Natuurlijk zeewater is de makkelijkste manier voor verversing of vullen van uw aquarium. Het water komt uit de Oosterschelde en wordt enkel bij het juiste getijde opgepompt door een gespecialiseerd bedrijf.

Picasso Aquarium staat bekend om z’n natuurlijke zeewater en ook het bezorgen er van, om bijvoorbeeld uw aquarium of voorraad vat te vullen. Tegenwoordig versturen we ook per pallets zeewater naar u op in Ibc vaten of per 20L box. Meer informatie kunt u hier vinden in onze webshop

Natuurlijk zeewater bevat meer dan 200 verschillende mineralen, veel meer dan u in een emmer zout kunt vinden. (De kwalitatieve emmers zout bevatten rond de 90 à 100 verschillende mineralen, niet alle mineralen zijn te droger en verdampen dus bij het drogen). Van natuurlijk zeewater ondervindt uw aquarium dus zeker een positieve boost. Vaak ziet u al snel na een verversing met natuurlijk zeewater de poliepen van de koralen mooi open staan, omdat er ook nieuwe voeding mee komt.

Het zoutgehalte van het zeewater is gemiddeld 30 promille ofwel 1022,5. Dit ligt iets lager dan dat wij als streefdoel hebben in het aquarium. Daarom verrijken wij het zeewater met zout om rond de streefwaarde van 34 promille te komen!

Uit ervaring weten wij dat het zeewater uit de Oosterschelde het meest zuivere in zijn soort is, dat is een feit. Maar het is en blijft een natuurproduct. De waarden kunnen door bijvoorbeeld weersinvloeden verschillen per tank.

Ook de horeca en toeleveranciers van de horeca weten Picasso te vinden voor het natuurlijke zeewater. Ook als kreeften kwekerij of oester restaurant kunt u bij ons terecht voor uw zeewater!

Het bezorgen tot 2000 liter is voor ons geen probleem. De bezorgkosten zijn € 1,25 per km enkele reis, gemeten vanaf de winkel in Aalsmeerderbrug (met een minimum totaalprijs van €100,-). Wij verzenden ook water met pallet transport, dit is voor bezorgingen op grote afstand een stuk voordeliger voor u (via deze link ziet u al de prijzen hiervan in onze webshop). Onderaan deze pagina vind u een formulier om een offerte aan te vragen om water bij u thuis te laten bezorgen. Wij zullen dan voor u uitzoeken wat de voordeligste oplossing is voor u.

Bewaaradvies/houdbaarheid:
In tegenstelling tot voorverpakte natuurlijk zeewater producten zoals o.a. ATI Original Seawater  is ons natuurlijke zeewater echt vers. Ons water zit dus vol met goede bacteriën die kunnen sterven. Als u het water belucht, heeft het een onbeperkte houdbaarheid (bij voorkeur zo donker mogelijk vanwege de vorming van algen). Als u 20L dozen koopt moet U dus de 20L-dozen in een tank overbrengen zodat het water langer bewaard kan worden door middel van beluchting. In de IBC-vaten kunt u in de tank zelf al van beluchting voorzien.

We voorzien elke levering van een vul datum. Vanaf deze datum kunt u in het volende overzicht zien hoe lang we adviseren het water zonder beluchting op te slaan:
Buitentemperatuur  Bewaaradvies
> 30 graden                1 week
20 tot 30 graden       2 weken
10 tot 20 graden       3 weken
<10 graden                4 weken

Für die deutsche Version klicken Sie auf diesen Link