Regelmatig geven wij een basis cursus zeewateraquariastiek. Het doel is om u te laten ervaren dat het houden van een zeewater aquarium tegenwoordig helemaal niet moeilijk is en al helemaal niet veel werk. Maar voor u iets koopt moet u wel een en ander weten.

Er zijn hele mooie vissen die koraal heerlijk vinden.
Deze zou ik dus niet combineren met de mooiste koraaltjes want dat is dan duur voer.

Koraalduivels zijn fantastische vissen, maar alle vis die in hun bek past vinden ze heerlijk. En als ze iets te groot zijn, gaan ze die vast proberen.

Zeepaardjes zijn ook heel goed mogelijk. Er zijn al vele hobbyisten die prima met deze bijzondere dieren kweken. MAAR ze hebben wel een speciaal aquarium nodig.

De meeste mensen willen (zoals wij dat noemen) een combinatie aquarium, met mooie vissen en mooie koralen. Hier gaat de cursus vooral over, maar regelmatig zullen we ook de speciaalbakken erbij betrekken.

De cursus wordt 4 weken achtereen gegeven (meestal op vrijdag).

We starten om 19:00 uur en rond 21:00 uur eindigen we. Maar dan begint het napraten, en dat wordt bijna altijd laat.

De cursus kost € 100,=. Daarvoor krijgt u een goed Nederlands boek, geschreven door Arno Klumpers van Atol Marine Life en dus 4 avonden training.

Na inschrijven (en betalen) is uw plek gereserveerd en krijgt u op al uw aankopen 10% korting gedurende maximaal 1 jaar of totdat u uw volledige cursusbijdrage heeft terugverdiend.

Op deze manier is de cursus en het boek dus gratis voor een goede klant.
Cursus